Denewa

Onderzoek aan zwart water van huishoudens

screenshot film_1
Afvalwaterproject Drielanden

Sinds 2012 onderzoekt de gemeente Groningen de mogelijkheid om afvalwater lokaal te zuiveren. Dat gebeurt in Waterland, een van de straten in de wijk Drielanden. De afvalwaterstromen van 166 huishoudens worden gescheiden afgevoerd en gezuiverd. Zwart water (toilet) stoomt eerst door een septic tank, grijs water (douche, keuken) rechtstreeks door een helofyten(riet)filter. Dit met als doel dat het gezuiverde afvalwater uiteindelijk kan worden geloosd op het oppervlaktewater in de wijk. Ook het regenwater is afgekoppeld en wordt rechtstreeks naar het oppervlaktewater geleid.

De gemeente werkt tijdens dit project samen met lokale en landelijke organisaties en specialisten. En met een aantal bewoners, als Klankbordgroep.

Meer weten? Bekijk nu de film https://www.youtube.com/watch?v=I2BxHV45CPw

Tevens kunt u meer informatie over de voortgang van het project vinden op de website van de wijk: http://www.drielanden.nl/3/index.php/nl/waterbeheer

Onderstaande presentatie van de heer Frans Debets, lid van de projectgroep, geeft een beeld van de ontwikkelingen ten aanzien van het Afvalwaterproject in Waterland.

November 2013: Frans Debets - presentatie IKN networkdag
efvrovdeu idn
sluiten

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Indien u niet meer over uw inloggegevens beschikt verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Username:
Password: